LA TATIN D’ENDIVES
‘Tatin’ is een afkorting van ‘Tarte Tatin’, namelijk een omgekeerde taart.
Deze gerecht heeft veel gelijkenis met onze klassieke ‘Witloof met hesp in de oven’.
De witloofblaadjes worden in de vorm van een zon op de bodem van de schotel geplaatst. Daarop komen de spekblokjes en de zachte, smeuïge bechamelsaus.
Witloof gestoofd, in salade, met ham. Neen…’en tatin’. Een gemakkelijk en lekker recept voor een origineel en smakelijk voorgerechtje of tussendoortje.
Ingrediënten voor 8 personen |
VOOR DE SMEUÏGE BECHAMEL
|
Bereiding |
Bereiding: 30 minuten Bakken: 30 minuten Verwarm de oven op 200 graden Ontblader de witloofstronken en snij deze in reepjes Stoof het witloof op een zacht vuurtje in een beetje ganzen- eendenvet Voeg zout en peper toe Bestrooi met suiker Doe dit meerdere keren, om te voorkomen dat de pan te vol wordt Laat uitlekken Maak uw bechamelsaus Bak de speekblokjes gedurende 1 minuut in hetzelfde ganzen- of eendenvet Leg een vel bakpapier op de bodem van de taartschotel, bestrijk het met het ganzen- of eendenvet en bestrooi het met suiker Leg het witloof zoals zonnestralen op het papier, daarna de spekblokjes en de bechamelsaus Bedek alles met het taartdeeg, duw de randen in de taartvorm Doorprik het taartdeeg met een vork Plaats alles gedurende 30 minuten in de oven Stort de warme taart en serveer Dit recept kan ook in aparte taartvormpjes gemaakt worden |